2011 m. vasario 4 d., penktadienis

Tiršta žirnelių - brokolių sriuba



Produktai: ( 2-3 porcijos)

2 vidutinio dydžio bulvės
250 g. šaldytų žirnelių
250 g. šaldytų brokolių
1 vidutinio dydžio svogūnas
1 kubelis sultinio
20-30g fermentinio sūrio
druska, pipirai
aliejus
balta duona
1 skiltelė česnako

Eiga: į verdantį vandenį sudėti kubeliais pjaustytas bulves ir išvirti. Svogūną supjaustyti smulkiai ir pakepinti ant aliejaus. Prieš baigiant virti bulves, įmesti kubelį sultinio ir šaldytus produktus ir pavirti apie 3-5 min. kai viskas išvirs, nupilti sultinį į atskirą indą, o į likusią masę sudėti keptus svogūnus ir viską sublenderiuoti. Į šią masę pilti sultinį pagal norimą tirštumą ( aš pyliau 500 g sultinio, nors galima ir daugiau) ir statyti ant lengvos ugnies. Paskaninti druska, pipirais. Sūrį sutarkuoti smulkia tarka ir maišant sriubą po truputi sumesti sūrį. Užvirus, pavirti pora minučių.
Baltą duoną paskrudinti, įtrinti česnaku ir supjaustyti kubeliais.

Skanaus


Komentarų nėra:

Rašyti komentarą