Produktai:4 pusinės vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
Fermentinis sūris
druska, pipirai
aliejus
Garnyras:
400 g. bulvių
140 g. šaldytų žirnelių
200 g. šaldytų brokolių
druska, pipirai
1 v.š.balto vyno acto
2 a.š. alyvuogių aliejaus
Eiga: Krūtinėlę įtrinti prieskoniais ir leisti pasimarinuoti pusvalandį. Išplakti kiaušinio baltymą. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus. Krūtinėlę pavolioti baltyme ir dėti kepti ant vidutinės ugnies. Kepti apie 10 min. Iškepusią krūtinėlę dėti į blėką, užtarkuoti smulkia tarką sūrį ir pašauti į orkaitę, nustačius grilinį režimą. Kepti kol sūris įgaus aukso spalvą. Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti. Prieš virimo galą, įdėti žirnius ir brolokius, bei dar pavirti 3 min, paskaninti druska. Išvirus nukošti. Garnyrą sudėti į keturias lėkštes ir apšlakstyti actu bei aliejumi.
Vištiena gaunasi labai sultinga.
Skanaus
Komentarų nėra:
Rašyti komentarą