2011 m. gruodžio 31 d., šeštadienis
Su Naujaisiais Metais !
Mielieji,
Yra metuose vienintelė naktis
Kai nesinori miego,
Kai lauki kažko nuostabaus, nepakartojamo,
Kai abi laikrodžio rodyklės sustingsta ties dvylika,
Kai susitinka metai..
Bet šitas susitikimas labai trumpas,
Sekundė, daug mažiau - akimirka,
O laukei ištisus metus.
Tad su Naujais!
Ačiū Jums, kad buvote su manimi visus metus. Stengsiuosi ir kitais metais Jūsų nenuvilti virtuvės fantazijomis!
2011 m. gruodžio 24 d., šeštadienis
Su Šv. Kalėdom ir Naujaisiais Metais
Mielieji,
Žiemos taku šventės jau atėjo,
Teatneša daug laimės, džiaugsmo valandų,
Lai sunkios valandos Jums pralekia lyg vėjas,
O laimės dienos slenka pamažu..
Su Šv. Kalėdom ir Naujaisiais Metais!
2011 m. gruodžio 15 d., ketvirtadienis
Kalėdinis damų gėrimas
Produktai:
Kavos
Plakamos grietinėlės apie 100-150 ml
1 a.š. cukraus pudros
likerio (kavos, airiškos kavos skonio ir t.t.)
Šokoladiniams dangteliams:
Šokolado (pieniško arba juodo)
pabarstukų
Eiga: Ant kepimo popieriaus išpaišyti apskritimus, kad tiktų ant stiklinių puodelių. Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės ir storu sluoksniu užtepti ant apskritimų, apibarstyti pabarstukais ir dėti į šaldytuvą, kad sustingtų. Užplikyti kavą. Išplakti grietinėlę su cukraus pudra. Kavą pilti per sietelį į stiklinius puodelius apie pusė puodelio. Į kiekvieną puodelį įpilti po 1 a.š. likerio. Grietinėlę sukrėsti į konditerinį maišelį ir išspausti ant kavos. Įdėti šiaudelius ir uždengti šokoladiniais dangteliais.
Skanaus
Meduolinės širdelės
Produktai:
250 g medaus
250 g cukraus
150 g sviesto
2 kiaušiniai
670 g miltų
2 a.š. prieskonių meduoliams
1 v.š. kakavos
1 a.š. gesintos sodos
citrinos sulčių
cukraus pudros
Eiga: ant silpnos ugnies kaitinti medų, cukrų, sviestą, kol ištirps cukrus. Atvėsinti. Įmušti kiaušinius, įberti prieskonius, kakavą, miltus, gesintą sodą ir išminkyti tešlą. Įdėti į maišelį ir laikyti šaldytuve 12 val. arba per naktį. prieš kočiojant tešlą, palaikyti kambario temperatūroje apie 1 val. Tešlą kočioti 1 cm storumo ant stalo pabarstyto miltais. Išspausti širdeles ir sudėti ant kepimo popieriumi išklotos skardos. Kepti 180 laipsnių apie 10-15 min. Atvėsinti. Į 2 v.š. citrinos sulčių berti cukraus pudrą, kol masė taps tiršta. Supilti į konditerinį maišelį ir paišyti ant meduolių. Kai išdžius glajus, meduolius sudėti į indą su dangčiu.
Skanaus
P.s. iš šio kiekio gavosi 88 vnt. Tešla labai elastinga kaip plastilinas. Originaliame recepte buvo parašyta, kad miltų reikia 400 g., bet man suėjo žymiai daugiau.
Recepto šaltinis: taste. chocolate knyga
2011 m. gruodžio 6 d., antradienis
Sutrūkę šokoladiniai sausainiai
Šie sausainiai trapūs, sodraus šokolado skonio, patiks šokolado mėgėjams.
Recepto šaltinis:forelles receptai
Idėja: neringos blogas
Produktai:
180 g. juodo šokolado
110 g. kambario temperatūros sviesto
100 g. cukraus
1 kiaušinis
1,5-2 a.š. prieskonių meduoliams
0,5 a.š. kepimo miltelių
žiupsnelis druskos
250 g. miltų
cukraus pudros
Eiga: Šokoladą ištirpinti ant garų vonelės, atvėsinti. Sviestą išsukti, į jį supilti šokoladą, viską išmaišyti. Į masę supilti cukrų, druską, prieskonius, įmušti kiaušinį, įberti kepimo miltelius, viską išmaišyti. Sudėti miltus ir išminkyti tešlą. Cukraus pudrą išsijoti į dubenėlį. Iš šokolado tešlos formuoti graikinio riešuto dydžio rutuliukus, apvolioti juos cukraus pudroje ir dėti ant kepimo popieriumi išklotos pjaustymo lentelės. Dėti į šaldytuvą 3 valandom. Įkaitinti orkaitę iki 160 laipsnių. Rutuliukus sudėti į kepimo skardą, toliau vieną nuo kito, nes kepdami jie platės ir kepti apie 12-15 min. Išimti ir atvėsinti ant grotelių.
Skanaus
Idėja: neringos blogas
2011 m. gruodžio 5 d., pirmadienis
Moliūgų cukatai
Produktai:
4 kg nuvalyto moliūgo
800 g. cukraus
1 citrinos sultys
0,5 a.š. cinamono
cukraus pudra
Eiga: nuvalyti moliūgą, supjaustyti stambesniais kubeliais, užpilti cukrumi ir laikyti per naktį. Sekančią rytą nupilti susidariusį sirupą, jį užvirti, supilti citrinos sultis, įberti cinamono ir pavirti apie 5 min. Karštu sirupu užpilti moliūgų gabalėlius. Vakare, moliūgus su sirupu užvirti ir ant silpnos ugnies pavirti apie 5-7 min, kad neištežtu. Nupilti sirupą. Kepimo skardas iškloti kepimo popieriumi ir suberti moliūgo gabalėlius. Dėti į įkaitintą 60 laipsnių orkaitę, dureles šiek tiek turi būti praviros, kad išgaruotų drėgmė. Džiovinti apie 3-4 val. Sekančią dieną apibarstyti cukraus pudra. Laikyti sandariame inde.
Skanaus
P.s. labai skanu ir vienus valgyti, bet tinka ir visokiems kepiniams. Reikia kubelius pjaustyti kuo stambesnius, nes mano buvo per siaurai supjaustyti, dėl to labai išdžiuvo. Reiktų pjaustyti apie pusės nykščio dydžio gabaliukais. Aš džiovinau vaisių džiovintuve apie 3 val., tai manau orkaitėje bus ilgiau, galima ir ant radiatoriaus džiovinti tik procesas užtruks ilgiau. Cukatai bus sulipę, bet užbarsčius cukraus pudros, jie atlips.
P.s.s. O sirupą galima panaudoti su obuolių sultimis. Lygiomis dalimis sumaišyti moliūgų sirupą su obuolių sultimis, įpjaustyti keletą griežinėlių citrinos ir gerai atšaldyti šaldytuve. Jei bus per saldu, galima daugiau įpilti sulčių.
Skanaus
2011 m. gruodžio 4 d., sekmadienis
Bulvių suflė
Kai nusibosta paprasta bulvių košė, ją galima pakeisti bulvių suflė.
Produktai:
500 g. virtų bulvių be lupenų
2 v.š. grietinės
3 kiaušiniai
50 g. tarkuoto fermentinio sūrio
30 g. minkšto sviesto
druskos, pipirų
Eiga: virtas bulves pertrinti per sietelį. Į bulvių masę įdėti sviestą, grietinę, druską, pipirus, tarkuotą sūrį. Išmaišyti. Atskirti trynius nuo baltymų. Trynius sudėti į bulvių masę ir išmaišyti. Baltymus išplakti iki lengvai standžių putų, bet neperplakti, nes bus sunku įmaišyti į bulvių masę. Išplaktus baltymus palengva įmaišyti į masę. Jei bulvių košė gavosi per kieta, įpilti šiek tiek pieno. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi arba ištepti riebalais, sukrėsti bulvių masę, padaryti bangas ir kepti 200 laipsnių apie 35 - 40 min.
Skanaus
P.s. jei kepsite mažesniuose indeliuose, tai atitinkamai kepimo laikas sutrumpės. Taip iškeptą bulvių suflė/vyniotinį lengva supjaustyti riekutėmis ir patiekti. Jei liko suflė, tai galima supjausčius riekelėmis pakepti ant sviesto.
Recepto šaltinis: beatos virtuve
Pyragas su migdolų plutele
Labai skanus pyragas su karamelizuota migdolų plutele. Tikiuosi jums patiks
Produktai:
Tešlai:
400 g. miltų
1 a.š. sausų mielių (arba 30 g. šviežių)
70 g. cukraus
250 ml šilto pieno
70 g sviesto ar margarino
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 kg obuolių
1 citrinos sultys
50 g. cukraus
200 ml vandens
100 g. rome mirkytų razinų
Plutelei:
100 g. sviesto
150 g. cukraus
2 v.š. pieno
60 g. migdolų plokštelių
Eiga: Mieles sumaišyti su 1 a.š. cukraus, 2 v.š. miltais ir 50 ml šiltu pienu, uždengti ir šiltai palaikyti apie 15 min. Išsijoti likusius miltus, vidury padaryti duobute ir supilti pakilusias mieles, šiek tiek užberti miltais. Likusį pieną pašildyti, ištirpinti sviestą/margariną, juos sumaišyti tarpusavyje, įberti cukraus, druskos, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti ir supilti ant miltų. Išminkyti tešlą. Jei tešla lips prie rankų, įberti šiek tiek miltų. Tešlą uždengti ir laikyti šiltai apie 1,5 - 2 val., kad pakiltų dvigubai.
Kol tešla kyla, nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti apskritais griežinėliais. Citrinų sultis sumaišyti su 50 g. cukraus, užpilti 200 ml vandens ir virti apie 10-15 min, turi sumažėti kiekis ir skystis gautis sirupo tirštumo. Sirupui ataušus suberti išmirkytas razinas.
Sviestą plutelei išlydyti puode, suberti cukrų ir migdolus, įpilti pieno ir viską išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Iškočioti puse tešlos, įkloti į skardą, kad būtų pakilę tešlos šonai apie 2-3 cm. Ant tešlos sudėlioti obuolius, užpilti cukraus sirupo, iškočioti antrą lakštą ir uždėti ant viršaus. Tešlos sluoksnius sulipdyti vieną su kitu, viršų subadyti šakute. Migdolų masę tolygiai užtepti ant viršaus ir dar 15 min pakildinti.
Kepti 170-180 laipsnių apie 25-30 min.
Skanaus
Produktai:
Tešlai:
400 g. miltų
1 a.š. sausų mielių (arba 30 g. šviežių)
70 g. cukraus
250 ml šilto pieno
70 g sviesto ar margarino
1 kiaušinis
žiupsnelis druskos
Įdarui:
1 kg obuolių
1 citrinos sultys
50 g. cukraus
200 ml vandens
100 g. rome mirkytų razinų
Plutelei:
100 g. sviesto
150 g. cukraus
2 v.š. pieno
60 g. migdolų plokštelių
Eiga: Mieles sumaišyti su 1 a.š. cukraus, 2 v.š. miltais ir 50 ml šiltu pienu, uždengti ir šiltai palaikyti apie 15 min. Išsijoti likusius miltus, vidury padaryti duobute ir supilti pakilusias mieles, šiek tiek užberti miltais. Likusį pieną pašildyti, ištirpinti sviestą/margariną, juos sumaišyti tarpusavyje, įberti cukraus, druskos, įmušti kiaušinį, viską išmaišyti ir supilti ant miltų. Išminkyti tešlą. Jei tešla lips prie rankų, įberti šiek tiek miltų. Tešlą uždengti ir laikyti šiltai apie 1,5 - 2 val., kad pakiltų dvigubai.
Kol tešla kyla, nulupti obuolius, išimti sėklas ir supjaustyti apskritais griežinėliais. Citrinų sultis sumaišyti su 50 g. cukraus, užpilti 200 ml vandens ir virti apie 10-15 min, turi sumažėti kiekis ir skystis gautis sirupo tirštumo. Sirupui ataušus suberti išmirkytas razinas.
Sviestą plutelei išlydyti puode, suberti cukrų ir migdolus, įpilti pieno ir viską išmaišyti.
Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. Iškočioti puse tešlos, įkloti į skardą, kad būtų pakilę tešlos šonai apie 2-3 cm. Ant tešlos sudėlioti obuolius, užpilti cukraus sirupo, iškočioti antrą lakštą ir uždėti ant viršaus. Tešlos sluoksnius sulipdyti vieną su kitu, viršų subadyti šakute. Migdolų masę tolygiai užtepti ant viršaus ir dar 15 min pakildinti.
Kepti 170-180 laipsnių apie 25-30 min.
Skanaus
P.s. man miltų trūko, tai įdėjau gerą saują dar. Svarbu, kad sirupo nebūtų per daug, nes kitaip pyragas bus per šlapias.
Recepto šaltinis: Kepimo paslaptys nr. 5
2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis
Moliūgų džemas
Seniai berašiau, žinau, esu kalta, tačiau turiu pateisinamą priežastį. Kol kas visą mamos dėmesį atima mažoji pagalbininkė:)
Šį kartą ateinu su pasakišku džemu.
P.s. labai skanus džemas. Tinka bandelių įdarams, ant baltos duonos, prie blynų.
Recepto šaltinis: laisvalaikis virtuveje
Šį kartą ateinu su pasakišku džemu.
Produktai:
2 kg moliūgo
600 g. cukraus
2 citrinų sultys
200 ml vandens
0,5 a.š. cinamono
Eiga: moliūgą išvalyti nuo sėklų, nulupti odelę ir supjaustyti plonom riekelėm. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių 30 min. Vėliau gabalėlius sudėti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir virti, kol džemas pradės tirštėti ( apie 1 val.). Prieš pat galą supilti citrinos sultis ir įberti cinamono.
Išsikaitinti stiklainius, supilti džemą, užsukti ir apversti. Kai atvės, padėti į šaldytuvą.
Skanaus
Recepto šaltinis: laisvalaikis virtuveje
2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis
Pyragas su varške ir džiovintais vaisiais
Po ilgos pertraukos, o tiksliau po vieno labai svarbaus įvykio mano gyvenime (pasaulį išvydo mano mažoji pagalbininkė) atnešu labai gardų pyragą, kuris tiks rudens vakarais su puodeliu pieno arba kvapnia arbata
Produktai:
Tešla:
200 g. margarino
1 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
500 ml miltų
Įdaras:
800 g. varškės
4 kiaušiniai
100 ml cukraus
2 v.š. miltų
2 saujos džiovintų vaisių (aš naudojau razinas šį kartą)
Eiga: margariną ištirpinti, atvėsinti, įdėti grietinės, kepimo miltelių bei miltų ir viską gerai išminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. 1/4 tešlos įdėti į kamerą. Likusią, rankomis iškloti kepimo skardos dugną, bei kraštus apie 3 cm. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti apie 5-7 min.
Karštu vandeniu užpilti razinas, ar kitokius vaisius, kad išbrinktų. Varškę pertrinti per sietelį, sudėti kiaušinius, cukrų, ir gerai išmaišyti. Įdėti miltus, bei nusunktas razinas (ar kitokius vaisius). Įdarą paskleisti ant tešlos. Išimti tešlą iš kameros ir su burokine tarka sutarkuoti ant pyrago paviršiaus. Kepti 180 laipsnių apie 45-55 min., kol gražiai parus.
Skanaus
Recepto idėja : aj-receptai
2011 m. rugpjūčio 5 d., penktadienis
Kakaviniai grietinėlės ledai
Tirpstantys burnoj...
Produktai:
6 vnt. vaflių indelių
450 g. grietinėlės 35-36 %
100 g. pieniško šokolado
Eiga: sulaužyti šokoladą, užpilti grietinėle ir užkaisti. Virti ant silpnos ugnies, kol užvirs grietinėlė. Pavirti apie 1-2 min. nuimti nuo viryklės ir atvėsinti. Dėti į šaldytuvą nakčiai.
Kremą statyti į šaldymo kamerą 10 min., paskui išplakti iki standumo. Gautą masę sudėti į konditerinį maišelį ir įspausti į vaflių indelius. Ledus dėti į šaldymo kamerą 2-3 val.
Skanaus
2011 m. birželio 18 d., šeštadienis
Čirviniai blynai
Šį rytą gavau dovanų nuo mamos. Visą kibirėlį žemuogių:) Esu begalo jai dėkinga.
Kai namuose yra toks gėris, būtų nuodėmė neiškepti blynų.
Kai namuose yra toks gėris, būtų nuodėmė neiškepti blynų.
Produktai:
1 XL kiaušinis (aš naudojau antinį)
200 g. miltų
300 ml pieno
40 ml aliejaus
žiupsnelis druskos
1 a.š. kepimo miltelių
0,5 a.š. vanilinio cukraus
Eiga: kiaušinį suplakti su pienu, druska, aliejumi, vaniliniu cukrumi. Suberti miltus, kepimo miltelius ir viską išmaišyti. Leisti tešlai pastovėti 5-10 min. Įkaitinti čirvinių blynų keptuvę ir jei to reikalauja jūsų keptuvė patepti šiek tiek aliejumi (aš patepu tik pirmam kartui). Dėti 4 v.š. tešlos ir gražiai paskleisti. Kepti apie 3-4 min., kol gražiai paruduos.
Skanaus
P.s. blynai gaunasi tokie traškiai minkšti, panašūs į vaflius. Bet jei palaikysite juos uždengus, jie suminkštės. Aš valgiau ir tokius, ir tokius. Vienareikšmiškai abu variantai skanūs. Tikiuosi patiks ir Jums.
2011 m. birželio 15 d., trečiadienis
Batonas su kukurūzų miltais bei žolelių įdaru
Labai vertas dėmesio batonas.
Produktai:
100 g. kukurūzų miltų
280 g. miltų
1 a.š. sausų mielių
6 g. druskos
8 g. cukraus
60 g. margarino
200 ml šilto vandens
Žolelių mišiniui:
3 v.š. aliejaus
2 v.š. jūsų mėgiamų smulkintų žolelių
2 skiltelės česnako
Kiaušinio trynys, šlakelis pieno
Eiga: gaminimo principas toks pat kaip jau anksčiau įdėto mano "Pagerinto batono".
Inde sumaišyti 120 g. miltų, mieles, bei vandenį ir pastatyti šiltai 30 min. Ištirpinti margariną. Supilti į mišinį, suberti druską, cukrų, bei įmaišyti kukurūzų miltus su paprastais likusiais miltais. Užminkyti tešlą ir kildinti apie 1,30 h. Tuo tarpu česnaką išspausti, susmulkinti žoleles ir viską sumaišyti su aliejumi.
Pakilusią tešlą išversti ant darbo stalo, jei limpa - įdėti šiek tiek miltų ir iškočioti stačiakampį. Ant viršaus užtepti žolelių mišinio ir susukti į volelį. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi ir į ją įdėti paruoštą tešlą. Uždengus pakildinti 30 min. Kiaušinio trynį išplakti su šlakeliu pieno ir aptepti pakilusį batoną bei dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 170-180 laipsnių apie 30-35 min. Iškepusį batoną apglostyti šlapiomis rankomis ir uždengti rankšluosčiu ir leisti atvėsti.
Skanaus
P.s. Aš tešlą maišiau duonkepėje. Žolelių įdarui naudojau: šviežius krapus, džiovintas svogūno granules, džiovintą baziliką. Kepiau 170 laipsnių, 35 min, f-ja: viršus - apačia - oras.
Recepto idėja: SM
2011 m. birželio 12 d., sekmadienis
Bulvių vafliai
Tirpstantys burnoje. Tikrai, tikrai. Tokie lengvai trapūs...
Produktai:
500 g. bulvių (virtų)
100 g. grietinės
50 g. pieno
50 g. sviesto
2 kiaušiniai
4 kiaušinių tryniai
druska, pipirai
Eiga: bulves nulupti, išvirti pasūdytame vandenyje, nukošti ir karštas sugrūsti su pienu iki vientisos masės. Puode pakaitinti sviestą, grietinę, kol sviestas išsilydys. Nukelti puodą, mišinį pagardinti druska, pipirais ir supilti į bulvių koše. Viską gerai išmaišyti. Į tešlą įmušti kiaušinius, sudėti trynius ir išmaišyti.
Vaflinę patepti šlakeliu aliejaus ir įdėti 3 kupinus šaukštus tešlos, atsargiai paskleisti ir uždaryti vaflinę. Jokiu būdu nespausti, kad tešla neišbėgtų per kraštus. Kepti apie 5 min. Iškepus atsargiai išimti mentele, kad vafliai nesulūžtų.
Patiekti su grietine, bei šviežiomis daržovėmis
Skanaus
P.s. iš šios normos gavosi 7 "blynai". Dar kartą pasikartosiu, kad jie tokie lengvučiai ir tirpstantys burnoje. Tikiuosi, kad ir jums patiks, kaip ir man, jei juos gaminsite.
Recepto šaltinis: Žurnalas "Diana" Nr. 3
2011 m. birželio 11 d., šeštadienis
Agurkų salotos su grūdėta varške
Labai labai žalios salotos
Produktai:
Salotų lapai
1 vidutinio dydžio trumpavaisis agurkas
1 indelis (200 g.) grūdėtos varškės ar varškės grūdelių
1 didelė skiltelė česnako
krapų
pipirų
Eiga: Česnaką ir krapus susmulkinti. Viską sudėti ant grūdėtos varškės, pagardinti pipirais ir išmaišyti. Agurką supjaustyti plonom išilgom juostelėm arba pasinaudoti bulvių skutuku. Į lėkštę sudėti salotų lapus, ant viršaus agurkų griežinėlius, per vidurį - varškės įdarą.
Skanaus
P.s. greitai pagaminamos, bet labai labai skanios salotos. Idealus pusryčių variantas.
2011 m. birželio 5 d., sekmadienis
Pieniškas & vaisinių ledų kokteilis
Atgaivina karštą vasaros dieną
Produktai: (1 porcijai)
200 ml pieno
2 maži indeliai vaisinių ledų (kivi/bananai)
0,5 v.š. cukraus pudros (jei reikia)
Eiga: Ledus išimti iš indelių, nuimti nuo pagaliukų ir sudėti į mikserį, supilti pieną ir jei reikia cukraus pudrą. Viską suplakti iki vientisos masės. Jei neturite tokių ledų, tai nulupkite vieną kivi, puse banano ir įdėkite į šaldymo kamerą, kad sušaltų, vėliau viską daryti taip kaip parašyta recepte.
Skanaus
2011 m. birželio 4 d., šeštadienis
Balandėliai iš šviežių kopūstų
Produktai:
1 vidutinio dydžio šviežias kopūstas
400 g. kalakutų krūtinėlių faršas (arba kokį mėgstate)
100 g. ryžių (nevirtų)
1 kiaušinis
1 didelė morka
druska, pipirai, lauro lapai
Eiga: Ryžius išvirti pasūdytame vandenyje ir atvėsinti. Kopūsto kotą išpjauti. Dideliame puode užvirti puse vandens, įberti druskos ir įdėti kopūstą. Kas kelias minutes kopūstą apversti, kad apvirtų iš abiejų pusių. Atsargiai su šakute išimti kopūstą, su kita šakute, nuimti atsilupusius lapus. Jei nenusiima, vėl dedame į vandenų ir paverdame. Taip nuimame reikiamą skaičių lapų. Nuo kiekvieno lapo nupjauti kietąją lapkočio dalį. Faršą sumaišyti su kiaušiniu, druska, pipirais, vėliau įmaišyti virtus ryžius. Paruoštą masę sudėti ant kopūsto lapų, užlenkti kraštus ir suvynioti sandariai. Morką supjaustyti griežinėliais, sudėti į puodo dugną. Ant viršaus sudėti balandėlius, užpilti nuoviru, kuriame virė kopūstas, įdėti kelis lauro lapus, truputį druskos, užvirus virti ant vidutinės ugnies 30-35 min.
Patiekti su virtomis bulvėmis, grietine, arba jūsų mėgiamu padažu.
Skanaus.
P.s. iš šio kiekio gavosi 9 balandėliai. Paprasta, bet labai skanu.
2011 m. gegužės 31 d., antradienis
Salotos su kepta vištiena
Labai paprastos, bet labai skanios ir greitai pagaminamos salotos
Produktai:
Salotų lapai
Agurkas
Vyšniniai pomidorai
Svogūnų laiškai
Krapai, petražolės
Sūris "Džiugas" smulkiai tarkuotas
Vištienos krūtinėlė
druska, pipirai
Padažui:
Majonezas
Pomidorų padažas
Garstyčios
Česnako skiltelė arba česnakų granulės
Eiga: Padažui skirtus produktus sumaišyti.
Vištienos krūtinėlę įtrinti druska, pipirais ir pakepti ant aliejaus po 3 minutes iš kiekvienos pusės. Visas daržoves supjaustyti, sudėti į lėkštę, užbarstyti sūriu, sudėti šiltą pjaustytą vištiena, pagardinti padažu ir patiekti.
Skanaus
P.s. padažą galima pasigaminti savo nuožiūra. Galima salotas apšlakstyti citrinos sultimis bei alyvuogių aliejumi.
2011 m. gegužės 14 d., šeštadienis
Pikantiškos salotos
Paprasta, bet labai skanu
Produktai:
6 kiaušiniai
300 g. fermentinio sūrio
4-5 skiltelės česnako
majonezas
druska
Eiga: kiaušinius kietai išvirti, nulupti ir sutarkuoti. Fermentinį sūrį sutarkuoti. Išspausti česnako skilteles. Viską sumaišyti su majonezu ir pagardinti druska. Sudėti į indą ir pora valandų palaikyti šaldytuve.
Tinka tiek su šviesia, tiek su tamsia duona.
Skanaus
Latte kava
Labai paprasta ją pasigaminti. Neprireiks kavos aparato.
Produktai:
1 a.š. tirpios kavos (galite naudoti ir ne tirpią)
cukraus pagal poreikį
1/3 puodelio pieno (3-3,5 % riebumo)
vanduo
Eiga: reikia turėti kažką panašaus į šį "aparatą", kad pienas gerai išsipūstų.
Pieną pašildome iki virimo, bet neužvirti (aš šildau mikrobangų krosnelėje) ir supilti į tokį kavinuką. Sieteliu spausti aukštyn žemyn, kol suputos ir kiekis žymiai padidės. Šaukštu pamaišyti susidariusias pieno putas ir leisti 10 s. pastovėti. Į puodelį įdėti kavos, cukraus, užpilti verdančiu vandeniu 1/3 puodelio ir šonu plona srovele supilti pieno putą.
Skanaus
P.s. pagal originalų receptą parašyta, kad pieną suspausti pora kartų, bet aš tokių suspaudimų padariau apie 30-40, tada pieno puta tapo tvirta.
Recepto šaltinis: čia
2011 m. gegužės 12 d., ketvirtadienis
Du vyniotiniai
Vyniotinio tešlos receptą jau esu anksčiau įdėjusi. Dabar pateikiu su dviem kitokiais kremais.
Produktai:
Šviesiai vyniotinio tešlai:
4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
4 v.š. miltų
Tamsiai vyniotinio tešlai:
4 kiaušiniai
4 v.š. cukraus
3,5 v.š. miltų
0,5 v.š. kakavos
Kremui:
420 g. grietinėlės 35-36%
2 v.š. cukraus
1 pakelis desertinės varškės (naudojau desertinę su šokolado gabaliukais)
60 g. saldainių karamelė (naudojau tropinių vaisių skonio)
Cukraus pudra
Eiga: Pirmai vyniotinio tešlai kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Baltymus išplakti iki standžių putų. Trynius iki purumo išsukti su cukrumi, sudėti miltus. Vėliau atsargiai įmaišyti baltymus. Kepimo skardą iškloti kepimo poperiumi, supilti tešlą, išlyginti ir kepti 10 min. 200 laipsnių orkaitėje. Išėmus, šiek tiek atvėsinti, biskvitą uždėti ant kito kepimo popieriaus ir atsargiai nuimti ant kurio kepė kepimo popierių. Jei nenusiima, tai delną sušlapinti vandeniu ir paglostyti popierių. tada gerai nusiims. Dar šiltą biskvitą suvynioti. Pradėti nuo ilgos pusės. Taip pat iškepti ir tamsujį vyniotinį.
Saldainius sumalti kavamale iki miltelių. Grietinėlę išplakti su 2 v.š. cukraus iki standžių putų. Viename inde sumaišyti grietinėlės didesnę dalį (apie 250 g.) su saldainių milteliais. Likusią grietinėlę sumaišyti su varške.
Šviesųjį vyniotinį atvynioti, ištepti saldainių skonio grietinėle ir vėl susukti, truputi paspausti. Tamsųjį vyniotinį ištepti varškės kremu ir taip pat suvyniojus, apspausti. Dėti į šaldytuvą nakčiai. Kitą dieną vyniotinius apibarstyti cukraus pudra.
Skanaus
Recepto šaltinis: SM
2011 m. gegužės 8 d., sekmadienis
Mielinė bulka su varške ir cinamonu
Minkšta, kvepianti, labai tinkanti su pieno stikline.
Produktai:
Tešlai:
380 g. miltų
60 g. sviesto arba margarino
200 g. šilto pieno
7 g. sausų mielių
žiupsnelis druskos
4 v.š. cukraus (galima ir mažiau)
Įdarui:
120 g. varškės
cukraus
cinamono
Aptepimui:
kiaušinio trynys, šlakelis pieno, cukraus pabarstukai
Eiga: Margariną arba sviestą išlydyti, pašildyti šiek tiek pieną. Iš visų produktų skirtų tešlai, užminkyti elastingą tešlą, uždengti rankšluosčiu ir pastatyti šiltai, kad pakiltų apie 1 val. (Aš tešlą kildinau duonkepėje). Jei tešla limpa, įdėti truputį miltų. Tešlą padalinti į 3 dalis ir iškočioti stačiakampius. Du stačiakampius apibarstyti cukrumi bei cinamonu ir susukti į volelius. Varškę pertrinti su šaukštu cukrumi, uždėti ant trečio stačiakampio virvele ir susukti volelį. Iš šių trijų volelių supinti kasą ir dėti į skardą, išklotą kepimo popieriumi. Uždengti rankšluosčiu ir dar pakildinti 40 min. Įkaitinti orkaitę. Tešlą aptepti trynio-pieno plakiniu, bei apibarstyti cukraus pabarstukais. Kepti 170 laipsnių orkaitėje apie 35-40 min.
Skanaus
P.s. miltų man užteko, tešla nelipo prie rankų ir maloniai kočiojosi ant darbastalio. Kepiau el. orkaitėje, 3 pakopa, 170 laipsnių, f-ja: viršus-apačia-oras, 35 min. Niekaip nėjo sulaukti, kada atvės bulka, nes kvapas kuteno nosį:) ir nieko nelaukdama atsilaužiau gabalėlį. Puri, minkšta, tiesiog skani.
Užsisakykite:
Pranešimai (Atom)