Produktai: (13 vnt. tokių saldainių)
125-150 g. pieniško šokolado
2 baltymai
100 g. cukraus
1/4 a.š. citrinos rūgšties
Eiga: Ant garų vonelės ištirpinti 70 g. šokolado ir šaukšteliu ištepti silikonines saldainių formeles. Šiek tiek laiko palaikyti kambario temperatūroje ir dėti į šaldytuvą, kad apstingtų šokoladas (10-15 min.). Vėliau ištirpinti 40 g. šokolado ir užtepti antrą sluoksnį. Vėl statyti į šaldytuvą. Tuo tarpu gerai nuplauti kiaušinius (geriausiai sodos tirpalu). Atskirti trynius nuo baltymų. Baltymus paplakti su cukrumi mikseriu, kad cukrus aptirptų (apie 3 min.). Puode užvirinti vandenį, sumažinti ugnį, į jį dėti kitą puodą su kiaušinių baltymais, įdėti citrinų rūgšties ir plakti mikseriu, kol masė įkais ir pradės tirštėti (apie 10 min.). Nuimti nuo ugnies puodą ir toliau baigti plakti, kol masė bus stipriai prilipusi prie šluotelės ir sunkiai nusiims (apie 5 min.). Masė turi gautis tokia, kad išspaudus papuošimą pro konditerinį švirkštą, jis turi neprarasti formos.
Į sustingusio šokolado vidų šaukšteliu dėti baltymų masę. Ištirpinti likusį šokoladą ir šaukšteliu užtepti ant baltymų viršaus. Šaldytuve laikyti per naktį. Vėliau apversti formą ir atsargiai neliečiant saldainių apačios išspausti ant lėkštės.
Saldainius laikyti šaldytuve.
Skanaus
O kai lieka kremo ir šiek tiek tirpinto šokolado, galima sumeistrauti tokius saldumynus
Recepto šaltinis : (bezė) SM