Produktai:
250 g. kambario temperatūros sviesto
250 g. cukraus
5 kiaušiniai
143 g. miltų
107 g. krakmolo
2 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
Eiga: Sviestą su cukrumi išsukti iki purumo ir kol nesijaus cukraus granulių. Trynius atskirti nuo baltymų. Trynius, po vieną sudėti į sukamą sviestą. Miltus sumaišyti su krakmolu ir kepimo milteliais, ir įmaišyti į sviesto masę. Baltymus išplakti iki standžių putų ir atsargiai įmaišyti į tešlą. Sudėti grietinę. Tešla turi gautis geros grietinės tirštumo. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi, įdėti kelis šaukštus tešlos ir paskleisti po skardą plonu sluoksniu. Dėti į įkaitintą orkaitę grill režimu 180 laipsnių ir kepti, kol įgaus auksinę spalvą. Ištraukti ir ant viršaus vėl pilti pora šaukštų tešlos. Taip kepti, kol pasibaigs tešla. Iškepusį pyragą šiek tiek atvėsinti ir supjaustyti gabaliukais. Atvėsinti.
Skanaus
Recepto šaltinis: čia su pakeitimais
O pusbrolis del to, kad skonis panasus?
AtsakytiPanaikintiAha, panasus. Man netgi kita diena skanesnis buvo:)
AtsakytiPanaikintiTurėjau mintį ir aš kepti a la šakotį plokščiam pavidale, bet visi aiškino, kad nesigaus nieko gero. Taip ir nedrįsau. Šaunu, kad tu drįsai ir mano teorija pasitvirtino, kad šis tas skanaus pavyksta :)
AtsakytiPanaikintineklausyk ką kiti šneka, o pati pamėgink. man antrą dieną po kepimo skanesnis buvo ir tikrai panašus į šakotį
AtsakytiPanaikintiTaip ir reiks daryt, nes šakotį be galo mėgstu :)
AtsakytiPanaikintiLauksiu atsiliepimų Indre :)
AtsakytiPanaikintiLabai gražiai atrodo. Klausimukas: Ar kepei su įjungtu ventiliatoriumi gal? :) Nenumanau kas tas grill režimas...
AtsakytiPanaikintiAčiū Lina. Na pas mane yra e. orkaitėj grill režimas, bet gali įjungti ir ventiliatorių. Sėkmės kepant :)
AtsakytiPanaikintiGavosi fantastiško skonio "šakotis" be šakų :D Tik perspėju kitus, kurie nori pabandyti -- man šis pyragas kepė apie 3 val, kol visus sluoksnius baigiau. Bet absoliučiai verta :) tikrai dar kepsim!! O grietinės užteko 2 šaukštų :) AČIŪ už receptą!! Gražių švenčių!
AtsakytiPanaikinti