2012 m. kovo 15 d., ketvirtadienis

Vištiena medaus-sojos marinate


Produktai:

6 vnt. dideli vištienos sparneliai
3 v.š. medaus
6 v.š. sojos padažo
3 v.š. pomidorų padažo
3 skiltelės česnako
2 a.š. sezamo sėklų
pipirų

Eiga: sparnelių storiausią dalį atskirti. Inde sumaišyti medų, sojos padažą, pomidorų padažą, sezamo sėklas, pipirus, išspausti česnaką. Vištienos dalis sudėti į marinatą, gausiai aptepti ir palikti šaldytuve nakčiai, kad marinuotųsi. 
Vištieną sudėti į kepimo indą. Užpilti marinatą ir kepti 200 laipsnių apie 35-40 min. Jeigu dega sparneliai, uždengti folija ar kepimo popieriumi. Porą kartų kepimo metu užpilti marinatu sparnelius. 

Skanaus


P.s. taip pat skanu, kai sparneliai kepami ant grotelių, ant laužo.


2012 m. kovo 7 d., trečiadienis

Kiaulienos sprandinės kepsnys su paprikų salotomis

Labai paprastas patiekalas, bet labai skanus


Produktai:

Nedidelio gabalėlio kiaulienos sprandinės
druska, pipirai
kelios skiltelės česnako
aliejaus

Salotoms:

1 didelė raudona paprika
pusė svogūno
sauja kapotų petražolių
druska, pipirai
60 ml alyvuogių aliejaus
20 ml vyno acto

Eiga: Mėsą supjaustyti ne plonais gabalais, įtrinti druska, pipirais, išspausti česnaką. marinuoti šaldytuve apie 2 val.
Salotoms: papriką supjaustyti kubeliais, svogūną supjaustyti smulkesniais kubeliais nei papriką. Viską sudėti į dubenį, užberti kapotas petražoles, padruskinti (apie 0,5 a.š.) pagardinti pipirais (pagal savo nuožiūrą), supilti aliejų bei vyno actą, viską gerai išmaišyti. Sudėti į sandarų indą ir pastatyti į šaldytuvą nakčiai (aš palaikiau tik kokias 2 val). Mėsą iškepti ant aliejaus. Garnyrui labai tinka bulvių košė ir šalia sudėti salotas.

Skanaus


P.s. iš šio kiekio salotų užtenka 2 asmenims.