2011 m. lapkričio 9 d., trečiadienis

Moliūgų džemas

Seniai berašiau, žinau, esu kalta, tačiau turiu pateisinamą priežastį. Kol kas visą mamos dėmesį atima mažoji pagalbininkė:)
Šį kartą ateinu su pasakišku džemu.



Produktai:

2 kg moliūgo
600 g. cukraus
2 citrinų sultys
200 ml vandens
0,5 a.š. cinamono

Eiga: moliūgą išvalyti nuo sėklų, nulupti odelę ir supjaustyti plonom riekelėm. Dėti į skardą išklotą kepimo popieriumi ir kepti 180 laipsnių 30 min. Vėliau gabalėlius sudėti į puodą, užpilti vandeniu, cukrumi ir virti, kol džemas pradės tirštėti ( apie 1 val.). Prieš pat galą supilti citrinos sultis ir įberti cinamono.
Išsikaitinti stiklainius, supilti džemą, užsukti ir apversti. Kai atvės, padėti į šaldytuvą.

Skanaus


P.s. labai skanus džemas. Tinka bandelių įdarams, ant baltos duonos, prie blynų.

Recepto šaltinis: laisvalaikis virtuveje