2011 m. rugsėjo 9 d., penktadienis

Pyragas su varške ir džiovintais vaisiais

Po ilgos pertraukos, o tiksliau po vieno labai svarbaus įvykio mano gyvenime (pasaulį išvydo mano mažoji pagalbininkė) atnešu labai gardų pyragą, kuris tiks rudens vakarais su puodeliu pieno arba kvapnia arbata


Produktai:

Tešla:

200 g. margarino
1 v.š. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
500 ml miltų

Įdaras:

800 g. varškės
4 kiaušiniai
100 ml cukraus
2 v.š. miltų
2 saujos džiovintų vaisių (aš naudojau razinas šį kartą)

Eiga: margariną ištirpinti, atvėsinti, įdėti grietinės, kepimo miltelių bei miltų ir viską gerai išminkyti. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi. 1/4 tešlos įdėti į kamerą. Likusią, rankomis iškloti kepimo skardos dugną, bei kraštus apie 3 cm. Įkaitinti orkaitę 180 laipsnių ir kepti apie 5-7 min. 
Karštu vandeniu užpilti razinas, ar kitokius vaisius, kad išbrinktų. Varškę pertrinti per sietelį, sudėti kiaušinius, cukrų, ir gerai išmaišyti. Įdėti miltus, bei nusunktas razinas (ar kitokius vaisius). Įdarą paskleisti ant tešlos. Išimti tešlą iš kameros ir su burokine tarka sutarkuoti ant pyrago paviršiaus. Kepti 180 laipsnių apie 45-55 min., kol gražiai parus.

Skanaus


Recepto idėjaaj-receptai