2011 m. sausio 31 d., pirmadienis

Krabų salotos



Produktai:

Apie 200-250 g. ryžių
300 g. krabų lazdelių
3 kietai virti kiaušiniai
pusė agurko
2 dideli pomidorai
1 indelis konservuotų kukurūzų
druska, pipirai
majonezas

Eiga: išvirti ryžius ir atvėsinti. Supjaustyti visus produktus skirtus salotoms, paskaninti druska, pipirais. Prieš maišant majonezu, įpjaustyti pomidorus.
Skanaus

Varškės apkepas su razinomis

Atnešu labai skanų, mūsų šeimos labai mėgiamą apkepą


Produktai:

1 kg varškės
12 v.š. manų kruopų
8 v.š. cukraus
6 kiaušiniai
200 g. grietinės
1 a.š. kepimo miltelių
razinos

Eiga: karštu vandeniu užpilti razinas ir išbrinkinti. Varškę išsukti su kiaušiniais, cukrumi bei grietine. Įdėti kepimo miltelius, paskui manų kruopas. Ant galo sudėti razinas ir gerai išmaišyti. Kepimo formą iškloti kepimo popieriumi, supilti tešlą ir dėti į įkaitintą orkaitę.
Kepti 180 laipsnių apie 1 val.

P.s. kadangi iš šios normos gaunasi pakankamai didelis apkepas, aš kepu 1,30 val.

Kiaušiniai "Pašot"


 Dabar pusryčiams šie kiaušiniai man yra Nr. 1

Jums reikės:

Kiaušinių
Maistinės plėvelės
Aliejaus
Druskos

Eiga: maistine plėvele iškloti puoduką. Šiek tiek patepti aliejumi, įmušti kiaušinį, padruskinti ir surišti siūlu, kad kiaušiniai neišsileistų. Dėti į verdantį vandenį. Jei norit minkštų, tai virkit 3 min., jei kietų - 10 min.



Recepto šaltinis : tango su samciais

2011 m. sausio 22 d., šeštadienis

Vištiena su sūriu


Produktai:

4 pusinės vištienos krūtinėlės
1 kiaušinio baltymas
Fermentinis sūris
druska, pipirai
aliejus

Garnyras:

400 g. bulvių
140 g. šaldytų žirnelių
200 g. šaldytų brokolių
druska, pipirai
1 v.š.balto vyno acto
2 a.š. alyvuogių aliejaus

Eiga: Krūtinėlę įtrinti prieskoniais ir leisti pasimarinuoti pusvalandį. Išplakti kiaušinio baltymą. Įkaitinti keptuvę, įpilti aliejaus. Krūtinėlę pavolioti baltyme ir dėti kepti ant vidutinės ugnies. Kepti apie 10 min. Iškepusią krūtinėlę dėti į blėką, užtarkuoti smulkia tarką sūrį ir pašauti į orkaitę, nustačius grilinį režimą. Kepti kol sūris įgaus aukso spalvą. Tuo tarpu bulves supjaustyti kubeliais ir išvirti. Prieš virimo galą, įdėti žirnius ir brolokius, bei dar pavirti 3 min, paskaninti druska. Išvirus nukošti. Garnyrą sudėti į keturias lėkštes ir apšlakstyti actu bei aliejumi.
Vištiena gaunasi labai sultinga.
Skanaus

2011 m. sausio 20 d., ketvirtadienis

Mieliniai pyragėliai su įdaru

Darydama šaldytuve reviziją, aptikau vištienos krūtinėlės, bei šampinionų atsargas. Šis derinys puikiai tiko mano numatytiems pyragėliams kepti, kurie labai tinka prie sultinio.


Produktai:

250 ml pieno
500 g. miltų
1 pakelis sausų mielių (7g)
1 a.š. cukraus
0,5 a.š. druskos
3 v.š. aliejaus
1 kiaušinis

Įdarui:

1 didelis svogūnas
apie 300 g. šampinionų
pusė didelės vištienos krūtinėlės
druska, pipirai
aliejus

Eiga:  Šiltame piene išmaišyti cukrų su mielėmis. Miltus persijoti į dubenį, padaryti viduryje duobutę ir supilti į ją pieno mišinį. Uždengti ir pastatyti šiltai, kol per vidurį iškils mielių kepurė.
Svogūną susmulkinti ir pakepinti ant aliejaus. Krūtinėlę supjaustyti smulkiai, šampinionus - riekutėmis ir viską sudėti į keptuvę. Paskaninti druska ir pipirais.
Kai iškils mielių kepurė, įdėti kiaušinį, druską bei aliejų ir šaukštu išmaišyti, vėliau minkyti rankomis, kol tešla nelips. Kelis kartus pamėtyti tešlą į stalą, kad tešla taptų lengvesnė. Padalinti ją į 20 gabalėlių ir kiekvieną iškočioti į stačiakampį. Į vidurį pridėti įdaro su skysčiu esamu keptuvėje, kad iškepus nebūtų sausa ir formuoti pyragėlius. Pyragėlius aptepti kiaušinio plakiniu bei pabarstyti sezamo sėklomis.
Kepti 190 laipsnių apie 30 min. (Aš kepiau 160 laipsnių - 20 min.) Iškepusius pyragėlius karštus sudėti į indą su dangčiu.
Jeigu pritrūko įdaro (kaip nutiko man), tai iškočiojame likusią tešla į stačiakampį, gausiai apibarstome cukrumi bei cinamonu ir susukame į ritinėlį. Supjaustome 2-3 cm dydžio gabalėliais, dedame į skardą, aptepame kiaušinio plakiniu ir kepame apie15-20 min.



Receptas: skanusgyvenimas

2011 m. sausio 19 d., trečiadienis

Kokosiniai sausainiai

Atnešu labai skanius, traškius sausainius.



Produktai:

4 kiaušinių baltymai
200 g. cukraus
druska
300 g. kokoso drožlių
60 g. miltų

Eiga: Metalinį dubenį statyti virš puodo su verdančiu vandeniu ir jame suplakti kiaušinių baltymus, cukrų bei žiupsneliu druskos. Kai masė įšyla ir tampa kreminės masės, puodą nukelti, sudėti kokosus, miltus ir viską sumaišyti. Paruoštą masę dėti į šaldytuvą 1 h. Kepimo skardą iškloti kepimo popieriumi ir sausainius formuoti šaukšteliu arba konditeriniu švirkštu.
Kepti 15-20 min. 170 laipsnių.

Pastaba: Aš kiaušinių baltymus išplakiau iki labai standžių putų. Masė savo tekstūra gavosi panaši į bezė. Kadangi sudėjus likusius ingridientus masė gavosi kietoka ir per konditerinį švirkštą nesispaudė, tai sausainukus formavau rankom. Iškeptus sausainius laikau dubenėlyje su dangčiu, kad nedžiūtų.

Receptas: Iki

2011 m. sausio 18 d., antradienis

Makaronai su šonine



Produktai:

250 g. spagečių
1 raudonas svogūnas
2 skiltelės česnako
8 gabaliukai šoninės
2 kiaušiniai
25 g. parmezano
250 g. grietinėlės 13%
Aliejaus
Druska, pipirai

Eiga: Makaronus išvirti pagal instrukciją ir nukošti. Svogūnus, česnakus susmulkinti ir pakepinti ant aliejaus, vėlliau sudėti šoninę (aš naudojau karšto rūkymo) ir apkepti iki auksinės spalvos. Atskirame inde išplakti kiaušinius, įdėti tarkuotą parmezaną (šiek tiek pasilikti apibarstymui), supilti grietinėlę, įdėti pipirų,druskos ir suplakti.
Nukoštus makaronus dėti atgal į puodą ant silpnos ugnies. Sudėti keptą šoninę, bei supilti kiaušinių masę. Viską sumaišyti iki kol sutirštės.
Patiekiant lėkštėse, pabarstyti likusiu parmezanu.

Skanaus

Salotos su pievagrybiais


Produktai:

Pekino kopūstas
Fermentinis sūris
Kiaulienos nugarinė karštai rūkyta (kumpelis)
Pievagrybiai
Pomidorai
Skrudinta balta duona
Majonezas
Druska

Eiga: Supjaustyti pekino kopūstą. Sūrį, nugarinę supjaustyti kubeliais. Pievagrybius - riekutėmis. Pomidorus supjaustyti skiltelėmis. Viską sumaišyti su majonezu, paskaninti druska ir ant viršaus užbarstyti skrudintos duonos gabaliukais.
Skanaus.

2011 m. sausio 15 d., šeštadienis

Amerikietiški blyneliai



Produktai:

400 g. miltų
2 a.š. kepimo miltelių
druskos
2 kiaušiniai
600 ml pieno
50 g. sviesto

Aliejus

Eiga: Miltus sumaišyti su trupučiu druskos ir kepimo milteliais. Kitame inde išplakti kiaušinius su pienu. Miltuose padaryti per vidurį duobutę ir supilti kiaušinių-pieno mišinį ir viską gerai išplakti. Ištirpinti sviestą ir supilti į tešlą. Keptuvę įkaitinti su šiek tiek aliejaus ir formuoti blynus dideliu šaukštu ( 7,5 cm skersmens). Kepti ant vidutinės ugnies.
Iš šio kiekio man gavosi 20 dideliu ir labai purių blynelių.

Recepto šaltinis: čia